Екскерівника театру імені Лесі Українки Резніковича позбавили звання академіка

Національна академія мистецтв України позбавила колишнього керівника Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки Михайла Резніковича звання академіка.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики, передає Укрінформ.

Національна академія мистецтв України позбавила звання академіка Михайла Резніковича

12.07.2024 17:59

Національна академія мистецтв України (НАМУ) за пропаганду наративів країни-агресора позбавила звання академіка Михайла Резніковича, колишнього керівника Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки.

«Ухвалено рішення позбавити Резніковича Михайла Ієрухімовича статусу члена (академіка) Національної академії мистецтв України за публічне вчинення дій, що явно суперечать інтересам, авторитету держави і НАМ України та пов’язані з пропагандою наративів країни-агресора під час дії воєнного стану», – йдеться у постанові загальних зборів Національної академії мистецтв України від 4.07.2024 №1/5-06.

У зв’язку з цим з липня 2024 року припинено виплату академічної стипендії Резніковичу.

У травні 2024 року МКІП звернулося з вимогою позбавити Михайла Резніковича звання академіка Національної академії мистецтв України, адже, після короткого перебування в Києві на початку повномасштабного вторгнення у 2022 році, він залишив територію України і почав співпрацювати з державними інститутами країни-агресора.

https://mcip.gov.ua/news/naczionalna-akademiya-mystecztv-ukrayiny-pozbavyla-zvannya-akademika-myhajla-reznikovycha/

Сообщение Екскерівника театру імені Лесі Українки Резніковича позбавили звання академіка появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top