Зачищав від державної символіки Якимівку та очолив окупаційну «поліцію»: ще один зрадник заочно отримав вирок

За матеріалами ДБР Ленінський районний суд м. Запоріжжя визнав винним у державній зраді колишнього правоохоронця, якого окупанти призначили керувати так званою «поліцією» у захопленій Якимівці Запорізької області.

Про це повідомили в прес-службі ДБР. 

За рішенням суду, чоловік отримав 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна (ч. 2 ст. 111 КК України).

Вствновлено, що ще у квітні 2022 року він пристав на бік ворога і за власною ініціативою став співпрацювати з окупаційною владою. За це був призначений начальником у незаконному правоохоронному органі.

Також він організовував, контролював та особисто виконував завдання незаконної влади з демонтажу та знищення державних символів України та встановлення на їх місце символіки російської федерації. Брав участь у незаконному вилученні табельної зброї у своїх колишніх колег.

Він також допомагав встановлювати «нові порядки» окупаційної влади: організовував патрулювання території селища, розшук та доставлення до так званої «поліції» людей, що чинили спротив.

Наразі зрадник продовжує прислужувати окупантам, в тому числі організує видачу російських паспортів на тимчасово окупованій території.

Строк відбування покарання відраховуватиметься з моменту його фактичного затримання.

Джерело: 061.ua

Share this post

нет
scroll to top