Відтепер за це відповідає ПФУ

За повідомленням пресслужби ПФУ, з 1 липня Пенсійний фонд розпочав призначення та нарахування нових видів допомоги для українців, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною. Про що йдеться?

Тепер Пенсійний фонд здійснює виплати таких видів допомоги:

* Одноразова грошова винагорода особам, яким присвоєно звання Герой України за виконання видатного героїчного вчинку.

* Довічні державні стипендії учасникам бойових дій у період Другої світової війни 1939-1945 років, які піддавались переслідуванням за правозахисну діяльність, а також особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, і яким призначено довічні державні стипендії згідно з указами президента.

* Довічні державні стипендії громадянам України, які рятували євреїв під час Голокосту на території України, і яким також призначено довічні державні стипендії за указом президента.

* Одноразова грошова допомога членам сімей осіб, які загинули під час масових акцій громадського протесту, що тривали з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року, а також особам, які отримали тілесні ушкодження, побої та мордування під час участі в цих акціях.

Нагадаємо, що до 1 липня 2024 р. зазначені виплати здійснювались органами соціального захисту населення, а тепер їх реалізує Пенсійний фонд України. Крім того, ПФУ також призначає та виплачує одноразову грошову допомогу за шкоду життю та здоров’ю працівникам об’єктів критичної інфраструктури, постраждалим внаслідок військової агресії рф проти України.

Сообщение Відтепер за це відповідає ПФУ появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top