У ПФУ розглядають новий вид допомоги для ВПО: хто отримає

В рамках публічного обговорення у Пенсійному фонді України розглянули новий вид допомоги для внутрішньо переміщених осіб, який пропонує Уряд.

Деталі розповів Голова правління Пенсійного фонду України Євгеній Капінус, передає Акцент.

«Презентований сьогодні механізм компенсації оренди житла для внутрішньо переміщених осіб є доволі наближеним до діючого механізму житлових субсидій та пільг. Він є максимально спрощеним з погляду доступності, адже всю необхідну інформацію про заявників і членів домогосподарств буде отримано в межах інформаційних обмінів», – зазначив очільник Фонду.

За його словами, понад півтора року тому Пенсійний фонд України отримав повноваження з призначення та виплати житлових субсидій та пільг.

«Уже створено певні передумови для реалізації цього експериментального проєкту, зокрема, у ході виконання функцій з призначення та виплати житлових субсидій та пільг. Головне – ми змінили філософію взаємодії в бік людини, яка наразі має надавати лише мінімум інформації, решта отримується внаслідок інформаційного обміну з державними реєстрами», – сказав Євгеній Капінус.

Також він зауважив, що додатковою перевагою є можливість звернутися за наданням необхідних послуг через особистий кабінет на вебпорталі електронних послуг Фонду або через мобільний застосунок «Пенсійний фонд».

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top