Кілька тисяч людей подали заявки на вступ до Українського легіону у Польщі

Вже кілька тисяч людей подали заявки на вступ до Українського легіону у Польщі, заявив польський міністр закордонних справ Радослав Сікорський.

Створення цієї бригади з добровольців-українців, які живуть у Європі, анонсували лише три дні тому. До того ж контакти легіону широко ніде не публікувалися. “Кілька тисяч вже зареєструвалися. І що цікаво, багато хто з них дійсно хоче служити і ротувати своїх співвітчизників, але вони кажуть: ми не хочемо бути відправленими в бій, не будучи належним чином навченими та екіпірованими”, – розповів польський міністр на форумі НАТО у Вашингтоні.

За його словами, мобілізовані до цього легіону українці зможуть повернутися до Польщі після ротації. “Якби так вчинила кожна європейська країна, Україна мала б кілька бригад”, – заявив міністр.

“Наші волонтери пройдуть найсучаснішу підготовку від союзників з Польщі, Литви та інших країн ЄС. Легіон буде оснащений найкращим обладнанням від наших міжнародних партнерів, що підвищить його ефективність на полі бою.

Українці в Польщі та інших країнах ЄС можуть добровільно долучитися до захисту України, підписавши контракт зі ЗСУ”, – наголосив очільник Міноборони.

Сообщение Кілька тисяч людей подали заявки на вступ до Українського легіону у Польщі появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top