Росія привласнила регіональний бренд «Мелітопольська черешня»

Роспатент видав свідоцтво про «виключне право» на бренд «Мелітопольська черешня» на користь окупаційної адміністрації.

Як написав в своєму Телеграм-каналі начальник Запорізької ОВА Іван Федоров, це «грабунок міжнародного масштабу».

«Протягом двох років грабували окуповані землі — вивозили історичні цінності, зерно, руду, майно підприємств та особисте майно мешканців. Тепер вкрали бренд «Мелітопольська черешня», який мелітопольске підприємство зареєструвало ще в 2020 році», — написав він.

За даними російського ТАСС, «Федеральна служба з інтелектуальної власності видала перше свідоцтво про виключне право на регіональний бренд. Ним стала географічна назва «Мелітопольська черешня», — сказано в сообщении.

Російські пропагандисти вже зняли відео, в якому нібито розповідають про «секрет» неймовірного врожаю, який зібрали цього року в садах захопленого Мелітополя. Крім того, в своїх сюжетах вони розповідають, як люблять черешню в різних куточках рф.

Насправді, ще влітку 2020 року в Україні була завершена реєстрація продукту з історичним географічним походженням – Мелітопольської черешні. 

«Це перша українська ягода, яка отримає реєстрацію як географічне зазначення і матиме право на визнання в ЄС», — йдеться тоді у повідомленні інформаційно-аналітичного порталу АПК України.

Мелітопольська черешня відома ще з ХІХ сторіччя, вирощується у місцевості навколо міста Мелітополь на обох берегах річки Молочна, а саме – у межах міста Мелітополь та оточуючих населених пунктів.

Джерело: 061.ua

Share this post

нет
scroll to top