Спека продовжується — як вберегтись від теплового удару

Спека продовжується - як вберегтись від теплового удару

Як уникнути теплового удару чи перегрівання влітку, у тому числі й в автомобілі — поради 

Цими днями синоптики прогнозують «африканську» спеку. Ми писали, що за прогнозами Запорізького обласного центру з гідрометеорології в найближчий тиждень суттєвого зниження температури повітря в регіоні не очікується. Місцями по області можлива надзвичайна спека 40-41 градус.

Читайте також: Як пережити літню спеку — поради запорізької лікарки (відео)

За попередніми прогнозами така спекотна погода протримається орієнтовно до 25 липня.

Важливі поради

Тож ловіть кілька важливих порад, які опублікували на сторінці у фейсбуці патрульної поліції Запорізької області, як уникнути теплового удару, у тому числі й в автомобілі.

— Пийте достатньо води або інші напої без цукру та кофеїну, навіть, коли не відчуваєте спраги. Адже в спеку тіло швидко втрачає вологу.

— Намагайтеся якомога менше проводити часу на вулиці в найспекотнішу частину дня (з 10 до 16 години). Якщо так сталося — тримайтеся тіні, носіть одяг із натуральних тканин та не забувайте про капелюх.

— Охолоджуйте приміщення. Щоби зберегти електроенергію, не використовуйте кондиціонери. Відкривайте на ніч вікна, а вдень — навпаки закривайте. Можна повісити на вікна світловідбивну плівку.

— Охолоджуйте тіло. Якомога частіше приймайте прохолодний душ або обтирайтеся прохолодною водою.

Не залишайте дітей, літніх людей або домашніх тварин у зачинених автомобілях. Температура всередині під час спеки подвоюється за кілька хвилин.

— Завжди тримайте в авто необхідний запас ліків, якими ви зазвичай користуєтесь та кілька пляшок води. Краще використовуйте пляшки зі скла чи металу, оскільки під час нагрівання пластику у воду потрапляють шкідливі речовини.

— Правильно обирайте час для тривалих поїздок — найкраще їх здійснювати або рано-вранці, або ввечері, коли спека спаде.

— Уникайте фізичних навантажень в спеку. Обмежте фізичну активність в найбільш спекотні години дня.

— Приділяйте увагу знакам теплового стресу. Слідкуйте за своїм самопочуттям та самопочуттям близьких. Якщо знаєте самотніх людей, не забудьте спитати про їхнє здоров’я та допомогти у разі необхідності.

Будьте уважні на природі

Окрім того, такі погодні умови спричиняють надзвичайний рівень пожежної небезпеки. У Запорізькій області пануватиме найвищий 5 клас пожежної небезпеки. Враховуйте цю інформацію, коли плануєте відпочинок на природі.

Зараз треба бути дуже обережними на природі, щоб не спровокувати пожежу в екосистемах. Будь ласка, не паліть суху траву і сміття, не кидайте недопалки.

Пам’ятайте, що навіть невелике загоряння може стати причиною масштабної пожежі.

Читайте також: Спека «вбиває» — як висока температура влітку впливає на самопочуття та що робити, аби полегшити свій стан

Дбайте про свою безпеку. Зберігайте поради та надсилайте друзям.

Також ми писали, чи можна користуватись минулорічним захисним кремом. У багатьох людей залишається сонцезахисний крем з торішньої відпустки. А от чи можна його використовувати?

Раніше ми писали, що робити, якщо немає електрики й спекотно.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top