Іноземне судно, яке затримали за співпрацю з окупантами, перебуває в українському порту – ВМС

Іноземне вантажне судно, яке затримали в акваторії Одеської області за підозрою у співпраці з російськими окупантами, залишається в українському порту.

https://i.lb.ua/011/37/6693abaa4ffec.jpeg

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказав речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук, передає кореспондент Укрінформу.

«Судно затримано, воно перебуває в одному з українських портів. Ми це судно затримали встановленим порядком, у межах українського законодавства, чинного міжнародного законодавства. Направду іншого вибору ми і мати не могли, бо не можна порушувати законодавство, незаконно перетинати український кордон і ніяк за це не нести відповідальність», заявив Плетенчук.

Читайте також: У Норвезькому морі зіткнулися корабель і глибоководний апарат росії – розвідка

Як повідомляв Укрінформ, 11 липня в СБУ заявили, що затримали в акваторії Одеської області іноземне вантажне судно і його капітана, який допомагав російським загарбникам вивозити з тимчасово окупованого Криму українське зерно.

За даними спецслужби, корабель ходив під прапором однієї із країн Центральної Африки, а його екіпаж виконував замовлення рф на вивезення українського зерна з Криму.

https://www.ukrinform.ua/rubric-regions/3885231-inozemne-sudno-ake-zatrimali-za-spivpracu-z-okupantami-perebuvae-v-ukrainskomu-portu-vms.html

Сообщение Іноземне судно, яке затримали за співпрацю з окупантами, перебуває в українському порту – ВМС появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top