Мешканець Криму, який воював проти ЗСУ, отримав 15 років ув’язнення

Реальний термін ув’язнення отримав мешканець Криму, який воював проти України у лавах окупаційних військ рф.

За даними СБУ, зловмисник потрапив у полон українських захисників під час наступальної операції сил оборони України під Роботіним Пологівського району.

Розглянувши матеріали української спецслужби, суд визнав докази належними та призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 15 років.

Силовики встановили, що засудженим є мешканець АР Крим, який у листопаді 2022 року уклав контракт на проходження військової служби та приєднався до однієї з бригад морської піхоти вмф рф. 

Там його зарахували на посаду стрілка мотострілкового батальйону країни-агресора, видали автомат Калашникова та боєприпаси до нього.

У серпні 2023 року, він, під керівництвом російських командирів, був відправлений на Запорізький напрямок для стримування наступу сил оборони України.

На передовій зрадник будував фортифікаційні укріплення росіян та брав безпосередню участь у бойових діях проти збройних сил України, а також здійснював евакуацію поранених військових рф.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Джерело: 061.ua

Share this post

нет
scroll to top