Як у Запоріжжі змінилися ціни на товари у червні

За даними Головного управління статистики в Запорізькій області, продукти харчування та безалкогольні напої в червні 2024 р. по відношенню до травня 2024 р. подорожчали на 0,9%.

Суттєве збільшення ціни відбулось на моркву, ківі та буряк (на 85,4–45,4%), картоплю, яйця, апельсини, лимони (на 17,0–10,8%), часник, крупи гречані, яблука, воду столово-мінеральну, сушені овочі та гриби, вироби з м’яса варено-копчені, овочі консервовані та цукерки шоколадні (на 9,9–4,0%).

Ціна знизилась на кабачки, капусту білокачанну, огірки та помідори (на 39,2–11,0%), фарш м’ясний, ягоди, ковбаси сирокопчені, банани, окремі порційні частини курячі, мед, сосиски, сардельки першого ґатунку та натуральні напівфабрикати з яловичини (на7,7%–5,3%).

Ціни на алкогольні напої, тютюнові вироби зросли на 1,1% внаслідок підвищення цін на тютюнові вироби (на 1,9%).

Одяг і взуття подешевшали на 1,7% за рахунок зниження цін на взуття (на 2,1%) та одяг (на 1,3%).

Через підвищення тарифів на електроенергію (на 63,6%)відбулось підвищення цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива (на 18,9%).

Зростання цін на електроінструменти (на 4,3%) призвело до подорожчання предметів домашнього вжитку, побутової техніки та поточного утримання житла(на 0,4%).

У сфері охорони здоров’я ціни зросли на 1,0% через подорожчання судинорозширювальних засобів імпортних (на 2,9%).

Підвищення вартості транспортних послуг (на 5,3%) призвело до зростання цін у транспортній сфері на 1,3%.

Ціни на зв’язок підвищились на 0,8% за рахунок збільшення цін на мобільний зв’язок (на 2,2%). Товари та послуги у сфері відпочинку і культури подорожчали на 0,5%, у т.ч. на корми для домашніх тварин – на 6,2%.

Ціни у сфері освіти залишились на тому ж рівні. Ціни у сфері ресторанів та готелів зросли на 0,5% через збільшення цінна послуги ресторанів (на 2,9%).

На ріст цін на різні товари та послуги (на 0,5%) вплинуло зростання вартості інших приладів та товарів для особистого догляду (на 1,1%).

Сообщение Як у Запоріжжі змінилися ціни на товари у червні появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top