Звільнені з російського полону бердянські священики взяли участь у Всеукраїнській прощі

Звільнені з російського полону бердянські священики Іван Левицький і Богдан Гелета взяли участь у Всеукраїнській прощі та благословили українців.Сьогодні вони співслужили на Архиєрейській Божественній Літургії у Зарваниці, яку очолив голова УГКЦ Блаженніший Святослав. Спільно молилися владики Синоду Єпископів УГКЦ з усього світу.

Як довго наша Церква молилася за звільнення наших отців з Бердянська. І ось вони з нами! Ми справді відчуваємо сьогодні, що християнська надія не засоромить, тому що її силою є сила Божа,— звернувся голова УГКЦ.

Він зазначив, що сьогодні відомо про щонайменше 7 000 українських військовополонених, та понад 10 000 цивільних полонених, які є ще у катівнях російських тюрем.Він підкреслив, що сьогодні присутністю звільнених з російського полону священників УГКЦ Господь Бог посилає знак надії.

На тих руках донедавна були кайдани, але вони впали, — сказав Блаженніший Святослав. — Так само впадуть кайдани, які нам сьогодні закладає наш ворог.

Патріарх висловив шану і подяку отцям Богданові та Іванові від імені усієї Церкви, наголосивши, що вони сьогодні є знаком надії для багатьох українців та запросив новітніх ісповідників віри спільно благословити віруючих.

 

 

 

 

 

 

.

 

Share this post

нет
scroll to top