Корисно та без шкідників — як правильно підібрати овочі на консервацію

Корисно та без шкідників - як правильно підібрати овочі на консервацію

Перш за все в консервації найважливіше — стерильність місткості та овочів

Літо — час коли дари природи всі старанно намагаються вберегти до зими та консервують. Корисними порадами, як правильно обрати овочі для консервації, поділилися на сайті Держпродспоживслужби в Херсонській області.

Читайте також: Консервована ромова баба – як приготувати за рецептом Лізи Глінської

Для консервації найкраще брати банки об’ємом 0,5-0,7 л, адже їх простіше стерилізувати ніж великі об’єми. Банки та кришки спочатку необхідно добре промити теплим розчином харчової соди (на один літр води – одна чайна ложка соди).

Кришки треба проварити кілька хвилин у киплячій воді. Для стерилізації банок існує кілька способів: на пару, кип’ятіння, мікрохвильовка, духовка. Обирайте який вам буде зручнішим.

Щоб домашня консервація вдалася на славу, необхідно правильно відібрати овочі та фрукти.

  • Вибирайте міцні, вже стиглі плоди
  • Будь-які дефекти на плодах попсують консервацію
  • Обирайте невеликі плоди — вони краще насичуються розсолом або маринадом
  • Якщо ви зібралися консервувати патисони, кабачки або баклажани, то краще брати молоді плоди з ніжною, тонкою шкіркою
  • Якщо ви консервуєте нарізані овочі, то порізати їх слід на однакові шматочки
  • Будь-які плоди перед консервацією треба добре промити і піддати короткочасній обробці окропом або паром. Це потрібно не тільки для стерилізації, а й щоб зруйнувалися пігменти, що викликають потемніння плодів.

Раніше ми повідомляли, як приготувати варення з абрикосів.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top