Литва передала Україні обладнання Вільнюської ТЕЦ-3

Литовська енергетична компанія Ignitis Gamyba 15 липня офіційно передала Україні обладнання з Вільнюської ТЕЦ-3,яке допоможе у відновленні зруйнованої обстрілами енергетичної інфраструктури.

Про це йдеться на сайті компанії, передає Укрінформ.

https://ignitisgrupe.lt/sites/default/files/public/styles/news_preview_2x_2600x1220/public/news/2024-07/Sutarties_pasira%C5%A1ymas%20%281%29%206.webp?itok=bZPkmr3l

Повідомляється, що договір про надання гуманітарної допомоги підписано між Ignitis Gamyba та оператором системи передачі електроенергії ПАТ “Хмельницькобленерго”, яке призначене Кабінетом Міністрів України для отримання та розподілу гумдопомоги для енергетичного сектору.

“Ми підписали угоду, яка дозволяє збільшити гуманітарну допомогу, що надається компанією. Ми не випадково вирішили передати обладнання Вільнюської ТЕЦ-3. Окрім того, що воно буде добре працювати в енергетичній інфраструктурі України, воно також відповідає потребам оператора системи передачі”, – сказала Аста Сунгайлієне, генеральний директор компанії Ignitis Gamyba.

За її словами, діяльність Вільнюської ТЕЦ-3, яка належить Ignitis Gamyba, була зупинена у 2015 році, оскільки витрати на її експлуатацію були занадто високими. Також було визначено, що енергоблоки не мають значного впливу на стабільність енергосистеми.

“Незважаючи на те, що станція була закрита протягом дев’яти років, ми змогли законсервувати її обладнання, яке зберегло свою повну функціональність. Станція загальною тепловою та електричною потужністю майже 1 000 МВт, працювала понад 30 років і забезпечувала теплом близько половини Вільнюса”, – розповіла Сунгайлієне.

До складу гуманітарного вантажу, переданого компанією, входить понад 300 одиниць обладнання Вільнюської ТЕЦ-3.

Читайте також: Укренерго отримало від польських енергокомпаній гумдопомоги на ₴37 мільйонів

“З міркувань безпеки ми не можемо розголошувати більше інформації про гуманітарну допомогу, включаючи назви, потужність обладнання або електростанції, на які воно буде передано”, – зазначила гендиректорка компанії Ignitis Gamyba.

Зазначається, що компанія планує надавати гуманітарну допомогу Україні в кілька етапів, аби критично важливе обладнання потрапило до нашої країни до того, як попит на електроенергію зросте.

Як повідомляв Укрінформ, у червні литовський оператор системи передачі електроенергії Litgrid надав Україні автотрансформатори та інше обладнання на суму понад 4 мільйони євро.

https://www.ukrinform.ua/rubric-vidbudova/3885657-litva-peredala-ukraini-obladnanna-vilnuskoi-tec3.html

Сообщение Литва передала Україні обладнання Вільнюської ТЕЦ-3 появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top