«Реал» презентував Мбаппе: новачок забрав номер володарів «Золотих м’ячів»

Капітан збірної Франції Кіліан Мбаппе завершив перехід у мадридський «Реал».
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний сайт клубу.

25-річний нападник узяв участь в презентації в ролі футболіста «вершкових». Він отримав футболку з рук президента мадридців Флорентіно Переса та вперше вийшов на поле «Сантьяго Бернабеу» в новому статусі.
Мбаппе підписав із «Реалом» контракт на 5 років. У чемпіонат Іспанії він переїхав вільним агентом після семи сезонів у складі «Парі Сен-Жермен». Підйомні француза за перехід склали орієнтовно 100-120 млн євро.
Мбаппе виступатиме за «Реал» під 9-м номером. Раніше футболку центрфорварда одягали Карім Бензема, Кріштіану Роналду, Раймон Копа та Альфредо ді Стефано. Усі вони брали «Золотий м’яч» у час виступів за «вершкових».

Хто такий Кіліан Мбаппе
Уродженець Парижа, підлітком потрапив до академії «Монако». У лавах монегасків дебютував на професіональному рівні у сезоні 2015/16.
Провів у князівстві дві повних кампанії та здобув титул Ліги 1 в сезоні 2016/17. Влітку 2017-го перейшов у ПСЖ на правах оренди зі зобов’язанням викупу за 180 млн євро. У рідному місті провів 7 років, завоював 6 титулів чемпіона Франції, 4 Кубка та три Суперкубка Франції, 2 Кубка французької ліги.
У складі збірної Франції тріумфував на ЧС-2018, дійшов до фіналу Мундіалю-2022 та виграв Лігу націй 2020/21. Загалом зіграв 84 поєдинки в лавах «триколірних», у яких оформив 48 голів.

До слова, раніше Іспанія здолала збірну Англії у фіналі Євро-2024.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top