Через аномальну спеку у Запорізькій області прогнозують зменшення врожайності зернових

В Міністерстві агрополітики зазначають про те, що через аномальну спеку є певні втрати врожаю, проте для внутрішнього споживання та продовольчої безпеки в національному масштабі не буде суттєвого дефіциту.

Про це повідомив під час брифінгу у Запоріжжі в.о міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, передає 061.

«Є значні зменшення показників в Запорізькій, Донецькій, Херсонській та східній частині Харківської області. Поки що ці показники говорять про зменшення прогнозу на 5-7%. В національному масштабі з точки зору продовольчої безпеки виробництва буде достатньо, але саме ці регіони потребують підтримки. Саме тому запроваджена програма підтримки на 1 гектар без прив’язки до розміру ділянки в 25-кілометровій зоні. Так співпало, що саме в цій зоні були і заморозки навесні, і зараз найближча спека», — прокоментував Тарас Висоцький.

Нагадаємо, понад 70% області знаходяться під окупацією, зокрема і посівні площі. Ворог постійно обстрілює поля та знищує ангари з сільгосптехнікою.

Джерело: 061.ua

Share this post

нет
scroll to top