До Дня Незалежності України українці отримають виплати: як подати заявку

До Дня Незалежності України держава забезпечить разову грошову виплату ветеранам війни, учасникам бойових дій, жертвам нацистських переслідувань, громадянам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, та деяким іншим категоріям осіб.

Про це повідомляє Акцент з посиланням на ПФУ.

Як отримати допомогу?

  • Пенсіонерам, які мають право на виплату, допомогу нарахують автоматично (без додаткового звернення). Виплата буде проведена у серпні разом із пенсією.
  • Військові частини, регіональні представники силових міністерств та відомств інформацію про осіб (за категоріями), які мають право на виплату, подають органам Пенсійного фонду до 1 серпня. Для цього слід заповнити заяву встановленого зразка і подати її через вебпортал ПФУ (в розділі «Заява на отримання разової грошової виплати до Дня Незалежності України»), через сервісні центри Фонду чи поштовим зв’язком. Кошти на виплату допомоги буде спрямовано на небюджетні рахунки військових частин, установ, організацій, де такі громадяни проходять службу.
  • Іншим особам, які мають право на виплату, але які не перебувають на обліку в органах ПФУ як отримувачі пенсії та не проходять службу, для отримання допомоги потрібно подати до ПФУ заяву (довільної форми). Виплату буде проведено за місцем проживання осіб на поточний рахунок в уповноваженому банку.

Заявки / заяви на здійснення разової грошової виплати подаються до 1 серпня поточного року. Якщо можливість подати заявку / заяву у зазначений термін відсутня, це можна зробити до 1 жовтня 2024 року.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top