Офіційно зниклими безвісти в Україні вважаються 42 тисячі осіб − МВС

У Єдиному реєстрі осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, наразі у розшуку перебувають 42 тисячі осіб.

Про це поінформував начальник відділу Управління МВС з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, Дмитро Богатюк, передає кореспондент Укрінформу.

«Загалом з початку роботи реєстру до нього було внесено відомості про понад 51 тисячу осіб, які вважалися зниклими безвісти за особливих обставин. На сьогоднішній момент ця цифра включає осіб, які до цього часу перебувають у розшуку. Таких у нас наразі близько 42 тисяч», – заявив він.

За словами Богатюка, МВС має дані і про близько 7 тисяч осіб, щодо яких відомості вже встановлені.

Читайте також: На базі поліції Київщини відкрився центр з розшуку зниклих безвісти

«Це понад 3 тисячі осіб, місце знаходження яких встановлено і які живі-здорові. Переважна кількість з цих осіб – це наші колишні військовополонені. І на сьогоднішній момент маємо близько 4 тисяч ідентифікованих тіл. Переважна більшість з них – наші оборонці, які вважалися зниклими безвісти, але у подальшому…  були ідентифіковані», – поінформував представник МВС.

Богатюк зазначив, що понад 90% проваджень за фактом зникнення безвісти осіб розслідуються слідчими Нацполіції.

Він закцентував на тому, що зазвичай так буває, що особа вважається зниклою безвісти за особливих обставин, а згодом підтверджується її полон.

Окремо представник МВС вказав на таку проблему – Міноборони не відбирає зразки ДНК у військових, які направляються у зону бойових дій.

«Тобто, якщо це питання по Нацполіції, по Нацгвардії, по Держприкордонслужбі більш-менше вирішене – за допомогою міжнародних партнерів, за допомогою Червоного Хреста – у Міноборони ця проблема досі існує», – зауважив Богатюк.

Як повідомлялося, МВС є держателем і забезпечує роботу Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3886058-u-edinomu-reestri-zniklih-bezvisti-u-rozsuku-perebuvaut-42-tisaci-osib-mvs.html

Сообщение Офіційно зниклими безвісти в Україні вважаються 42 тисячі осіб − МВС появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top