Житель Бердянська отримав 5 років тюрьми за коментар у соцмережі

Микола Голубов з тимчасово окупованого Бердянська незаконно засуджений загарбниками до 5 років колонії за коментарі у соцмережі.

Як повідомляє Медіазона, Південний окружний військовий суд росії оголосив вирок у кримінальній справі стосовно мешканця тимчасово окупованого Бердянська Голубова Миколи Михайловича. Його обвинуватили у публічних закликах до здійснення терористичної діяльності чи виправдовування у мережі інтернет та засудили до п’яти років позбавлення волі у виправній колонії.

За даними російських силовиків, 23 лютого та 1 червня 2023 року Микола Голубов розмістив на загальнодоступних сторінках різних спільнот у соціальній мережі «ВКонтакті» коментарі, які нібито  «виправдовують діяльність заборонених терористичних організацій «Азов» та «Легіон Свобода Росії»».

Російський суд призначив бердянцю покарання у п’ять років виправної колонії загального режиму.

35-річного Миколу Голубова ФСБ РФ затримала вдома у Бердянську 9 листопада 2023 року. Після публічного розголосу про чергове викрадення людини на ТОТ Запорізької області, Слідком РФ оприлюднив відео, на якому Голубов «зізнається» у скоєнні «злочину» в інтернеті.

 

 

 

 

 

.

.

.
У мирні та воєнні часи залишаємося разом, бо лише так ми є сильнішими. Долучайтеся до телеграм каналу Форпост медіа.
Усі ми тут — https://t.me/forpost_zp

Share this post

нет
scroll to top