Мер Парижа також поплавала у Сені, на очищення якої витратили 1,4 млрд євро

Анн Ідальго, мер столиці Парижа, зробила заплив у Сені, аби показати, що вода у річці достатньо чиста для проведення змагань на відкритому повітрі під час Олімпійських ігор, пише DW.

У межах паризької олімпіади спортсмени мають пропливти у Сені під час тріатлону та марафону. Плавання у річці було заборонено протягом понад століття.

Напередодні Ігор, коли Сена буде відігравати ключову роль, ця подія стане демонстрацією зусиль міста та країни для покращення якості води та екологічного стану річки”, ‒ заявила Ідальго.

На очищення давно забрудненої річки витратили 1,4 мільярда євро. Водночас тести на початку липня показали, що рівень стічних вод у річці є вищим дозволеного.

Якщо під час Ігор падатимуть сильні дощі змагання з плавання в тріатлоні скасують, а перегони з марафонського плавання перенесуть на Морський стадіон Вер-сюр-Марн у регіоні Великого Парижа.

Ідальго збиралася скупатися в річці ще у червні, але вона відклала заплив через те, що обсяг фекалій у річці у 10 разів перевищував дозволену норму. 

Її довгоочікуване занурення в Сену спровокувало появу мемів, створених за допомогою штучного інтелекту, на яких вона схожа на персонажа ельфа Доббі з серії книжок та фільмів Гаррі Поттера.

https://i.lb.ua/020/20/6697964e5eb94.jpeg

Фото: EPA/UPG
Літні Олімпійські ігри у Парижі стартують у пʼятницю, 26 липня і триватимуть до 11 серпня.
https://i.lb.ua/037/24/6697965fbc255.jpeg

Фото: EPA/UPG
/lb.ua/world/2024/07/17/624574_mer_parizha_poplavala_seni.html

Сообщение Мер Парижа також поплавала у Сені, на очищення якої витратили 1,4 млрд євро появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top