У Запоріжжі ремонтують дорогу на головному проспекті — що роблять

У Запоріжжі ремонтують дорогу на головному проспекті - що роблять

На проспекті Соборному  «ліквідовують» щілини, які можуть стати ямами

На головному проспекті, Соборному, продовжують приводити до ладу проїзжу частину дороги. Про це повідомили на сайті Запорізької міської ради.

Читайте також: Триватиме роками — скільки часу піде на відновлення Дніпрогесу

Роботи виконує КП «ЕЛУАШ». Шляховики намагаються попередити подальше руйнування асфальту, використовуючи при  цьому наявні ресурси — можливості міського бюджету обмежені.

Зокрема для ремонту доріг продовжують застосовувати сучасні технології, які дозволяють у випадку появи щілин у дорожньому покритті попередити виникнення ям. Для цього на комунальному підприємстві «ЕЛУАШ» є спеціальна машина для залиття швів.

Використовуючи герметик для швів «елуашівці» з її допомогою заливають щілини, які виникають в асфальті. Вчора саме такі роботи КП «ЕЛУАШ» виконувало на проспекті Соборному, на ділянці від вул. Верхньої до проспекту Металургів.

У Запоріжжі ремонтують дорогу на головному проспекті - що роблять

Працює бригада з трьох робітників. Спочатку «видувають» від пилу та сміття щілини, потім заливають їх матеріалом для герметизації. Вже за 20-30 хвилин матеріал «схоплюється».

Подібна технологія дозволяє виконати оперативний ремонт на ділянках, де відсутні ями, але є невеликі щілини у дорожньому покритті. Якщо цю роботу не виконати, то вже скоро на місці щілин можуть виникнути ями, які потрібно буде асфальтувати, витративши значні кошти.

Читайте також: Тепловий режим — у Запорізькій області через спеку обмежили рух вантажівок

За словами представника КП «ЕЛУАШ» Станіслава Погребняка, на ділянці проспекту Соборного від вулиці Верхньої до проспекту Металургів виконується завершальний етап згаданих робіт.

Ми писали, що у запорізькому парку відремонтували дорогу, яку обстріляв ворог — фото.

А також розповідали, що у Запоріжжі зниклу скульптуру повернули у центр міста – вона трохи змінилась (ексклюзив).

Джерело

Share this post

нет
scroll to top