У Запоріжжі програма соціального супроводу ветеранів війни має запрацювати до кінця року — Верещук

За інформацією: Суспільне Запоріжжя.

У Запоріжжі програма соціального супроводу ветеранів війни має запрацювати до кінця року — Верещук

Віцепрем’єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук під час Міжнародного саміту міст та регіонів, у Києві, 20 квітня 2023 року. УНІАН»Лише нещодавно (5 липня, — ред.) було проголосовано та прийнято акт уряду про виділення коштів. Це три мільярди й ці кошти треба було десь знайти. І ми сьогодні (16 липня, — ред.) на нараді вже говорили, буквально місяць-півтора і гроші почнуть надходити до громад. Дякую громадам, які найняли людей в різний спосіб і змогли їх зберегти, щоб зараз вони стали не помічниками ветеранів, а фахівцями із соціального супроводу ветеранів та членів їх сімей. Тому трішки терпіння і до кінця року ця постанова точно запрацює», — зазначила Ірина Верещук.

Більше про Інститут помічників ветерана або фахівців із соціального супроводу

Проєкт, який має на меті супровід ветеранів у межах переходу від військової служби до цивільного життя, розробили за ініціативи Міністерства ветеранів. У пріоритеті на посади фахівців із супроводу – учасники бойових дій, а також члени їхніх сімей.

Фахівці консультуватимуть із питань працевлаштування, навчання, аспектів соціального захисту та реабілітації, покращення стану здоров’я, загалом реалізації прав та пільг ветеранів у різних сферах.

Що відомо про роботу фахівців із соціального супроводу в Запорізькій області

  • Станом на 17 липня у Широківській громаді Запорізької області працює один фахівець із соціального супроводу ветеранів.
  • 5 липня Кабінет Міністрів України затвердив кошторис на 2024 рік у розмірі понад 2,9 мільярда на оновлений проєкт фахівців із соціального супроводу ветеранів та демобілізованих осіб, зокрема програма реалізується на території Запоріжжя та Запорізької області.
  • 11 червня радниця голови Запорізької облдержадміністрації з питань ветеранської політики Олена Сороченко зазначила, що у Запорізькій області планують створити ветеранський простір та запровадити Інститут помічника ветерана.
  • 25 січня у Запоріжжі запрацював Центр ветеранського розвитку. На урочистому відкритті міністерка з питань ветеранів Юлія Лапутіна зазначила, що в Україні планують підготувати до 15 тисяч помічників ветерана.

Читати ще

У Запоріжжі програма соціального супроводу ветеранів війни має запрацювати до кінця року — Верещук

Читати ще Як у Запоріжжі працює Центр ветеранського розвитку

Share this post

нет
scroll to top