Незалежно від того, хто стане президентом США, Україна знайде рішення на полі бою, — Умеров

Україна знайде спосіб протистояти військам Росії, навіть якщо колишній президент США Дональд Трамп переможе і поставить під загрозу життєво важливу американську підтримку.
Про це заявив міністр оборони України Рустем Умеров у своєму дистанційному виступі на щорічному Форумі з безпеки в Аспені, Колорадо, повідомляє РБК-Україна з посиланням на AP.

«Ми віримо в лідерство США, і ми віримо, що Америка хоче, щоб її партнери та союзники також були сильними», — сказав Умеров.
«На цьому етапі ми зосередимося на полі бою. Яким би не був результат виборів у США, ми знайдемо рішення», — додав він.
Умеров зазначив, що Україна розширила мобілізаційні зусилля і продовжить воювати, щоб повернути території.
За його словами, «в рамках наших цілей» — повернути Запорізьку атомну електростанцію, захоплену росіянами на початку їхнього наступу.
Також Умеров підкреслив, що Україна не може зупинити російські удари по своїх містах та інфраструктурі, якщо не зможе вразити авіабази та інші військові об’єкти на території РФ, звідки наносяться удари.
«Ми хочемо це голосно сказати: ми робимо акцент на військових об’єктах, щоб вони не могли вразити мирних жителів в Україні», – сказав він.

Погляди Трампа на війну РФ проти України
Нагадаємо, під час нещодавніх дебатів з президентом США і кандидатом від демократів Джо Байденом Трамп заявив, що нібито зміг би закінчити війну ще до свого вступу на президентську посаду. Як саме, не уточнив. Він часто робить подібні заяви, вихваляючись своїм впливом, але ніколи не вдається у деталі.
Нещодавно Politico з посиланням на двох експертів з національної безпеки, які підтримують Трампа, написало, що той нібито розглядає можливість укладання угоди, згідно з якою НАТО зобов’язується не розширюватися на схід — зокрема, на Україну та Грузію, а також уже зараз веде переговори з Путіним про те, яку частину української території Москва зможе забрати собі.
Коментуючи можливість послаблення санкцій проти Росії, Трамп заявив, що не є прихильником обмежень.
Трамп обрав кандидатом у віцепрезиденти сенатора Джей Ді Венса, який блокував допомогу Україні в Конгресі.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top