Як переселенцям із онкологією продовжити лікування при переїзді

Програма медичних гарантій гарантує усім українцям однаковий безоплатний перелік та доступ до медичних послуг, незалежно від статусу.

Статус ВПО отримують ті, хто переїжджає з тимчасово окупованих територій і територій, де ведуться активні бойові дії, у більш безпечні місця.

Але люди можуть переїхати, наприклад, із Одеси до Львова.

Вони не мають права на статус (довідку) ВПО, але мають право отримувати медичну допомогу в будь-якому медичному закладі країни.

Тож, щоб продовжувати лікування онкології при переїзді:

▪оберіть будь-який медичний заклад чи відділення онкологічного профілю, незалежно від реєстрації чи фактичного перебування;

▪обираючи заклад, в якому лікуватися, зверніть увагу на забезпечення ліками в цьому закладі (пацієнти з онкозахворюваннями можуть отримати у медичному закладі дороговартісні препарати, які закуповує держава.

Перелік ліків: тут

Ресурс для перевірки наявності ліків в лікарнях – сайт “Є ліки”

▪зателефонуйте до реєстратури обраного медзакладу, щоб уточнити ваш маршрут до необхідного лікування.

Зверніть увагу: якщо діагноз не встановлено або у випадку первинного звернення, необхідно мати направлення сімейного лікаря, терапевта, педіатра або лікуючого лікаря.

Для додаткової інформації щодо надання медичних послуг, або у разі скарг чи звернень, можна зателефонувати до контакт-центру НСЗУ 1677 (з понеділка по п’ятницю з 9:00 до 18:00).

Сообщение Як переселенцям із онкологією продовжити лікування при переїзді появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top