Міська влада Запоріжжя закликала містян не брати участь у мітингах щодо відключень електроенергії

У Запоріжжі через ворожі обстріли та аномально спекотну погоду посилено обмеження енергоспоживання. Через що в соцмережах та різних месенджерах почала з’являтися інформація про проведення мітингів. В міській владі закликають не розповсюджувати інформацію про мітинги стосовно відключень електроенергії та не брати в них участь.

Про це в Телеграмі повідомляє прес-служба Запорізької міської ради. 

В мерії пояснюють, що росія вже не перший рік цілеспрямовано виводить з ладу енергообʼєкти. Україна втратила 80% теплової генерації та 40% потужностей гідроелектростанцій. Через аномальну спеку та вихід з ладу обладнання на двох енергообʼєктах, застосовуються екстренні та тривалі відключення.

«Країна-терорист прагне не тільки створити тотальний блекаут постійними атаками, а й розгортає довкола відключень масштабні інформаційні кампанії. Зараз триває саме така. Підбурюваннями до мітингів і протестів росіяни сіють розбрат між запоріжцями, створюють засади для масових заворушень, які шкодять на всіх рівнях. Задача кожного та кожної — не піддатися цим деструктивним впливам і памʼятати, що винними у відключеннях є російські військові, які запускають ракети та дрони», — говорять представники влади. 

Складна ситуація з енергозабезпечення не тільки у Запоріжжі області. Вона по всій Україні. 

«Докладаються надлюдські зусилля для цілодобового відновлення пошкоджених енергообʼєктів. Деякі потужності вже відремонтовано та введено в експлуатацію — електроенергія вже розподіляється на потреби споживачів. Питання щодо порушення графіків відключень вирішуються. З часом кризова ситуація буде вирішена», — запевнили в мерії.

Джерело: 061.ua

Share this post

нет
scroll to top