Суд у Запоріжжі передав до АРМА 31 млн гривень, які вилучили під час слідства

Суд у Запоріжжі передав до АРМА 31 млн гривень, які вилучили під час слідства

Ці гроші незаконно отримані на збуті наркотиків та підробці документів

За ініціативи Шевченківської окружної прокуратури міста Запоріжжя суд передав до Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами (АРМА) грошові кошти на суму понад 31 млн грн. Про це повідомили на сайті Запорізької обласної прокуратури.

Читайте також: За держзраду та колабораціонізм судитимуть народного депутата з Запорізької області (відео)

Ці груші були вилучені під час розслідування справи про видачу фіктивних документів про інвалідність та зберігання наркотиків з метою подальшого збуту.

Суд у Запоріжжі передав до АРМА 31 млн гривень, які вилучили під час слідства

Нагадаємо, що у цій масштабній корупційній схемі були залучені співробітники МСЕК. Оформлення інвалідності забезпечувала заступниця начальника КУ «Обласний центр медико-соціальної експертизи» ЗОР, використовуючи свій вплив на підлеглих медичних працівників з-поміж членів лікарсько-клінічних комісій та членів територіальних МСЕК.

У ході проведення санкціонованих обшуків у членів злочинної групи та пов’язаних із ними осіб вилучено грошові кошти в сумі 690 тис. доларів США, 2,6 млн грн та 9,5 тис. євро, що за курсом Національного банку України еквівалентно понад 31 млн грн.

Нині ж районний суд задовольнив клопотання про передачу вилучених коштів. Процесуальні прокурори забезпечили виконання ухвали слідчого судді та передано гроші в управління АРМА.

Також раніше ми писали, що компанію «Онур» зобов‘язали повернути 283 млн грн авансу за будівництво мостів у Запоріжжі

Джерело

Share this post

нет
scroll to top