Запоріжці збираються виходити на мітинги через відключення світла — як відреагували у міськраді

Запоріжці збираються виходити на мітинги через відключення світла - як відреагували у міськраді

Запоріжці скаржаться на занадто суворі відключення електроенергії

Останніми тижнями, поки у Запоріжжі тримається сильна спека, стали більш жорсткими відключення електроенергії. Буває, що графіки змінюються протягом доби по декілька разів і, як правило, лише посилюються – деякі черги залишаються без світла на 14-18 годин на добу.

Через це запоріжці почали масово обурюватися, з’явилися навіть заклики виходити на мітинги. Зокрема, такі повідомлення «гуляють» у домових чатах та у різних каналах та групах. 

Читайте також: Триватиме роками — скільки часу піде на відновлення Дніпрогесу

Сьогодні вночі, наприклад, мешканці Шевченківського району перекрили одну з місцевих трас, аби привернути увагу до занадто суворого та не завжди справедливого графіка відключень, якого до того ж не завжди дотримуються.

З цього приводу свій коментар дала й міська влада міста. Зокрема, секретар Запорізької міської ради Регіна Харченко написала у своєму телеграм-каналі, що саме росія створює розбрат між українцями, в тому числі й у Запоріжжі.

«Україна втратила 80% теплової генерації та 40% потужностей гідроелектростанцій. Через аномальну спеку та вихід з ладу обладнання на двох енергооб’єктах, застосовуються екстрені та тривалі відключення.

Країна-терорист прагне не тільки створити тотальний блекаут постійними атаками, а й розгортає довкола відключень масштабні інформаційні кампанії. Зараз триває саме така. Підбурюваннями до мітингів і протестів росіяни сіють розбрат між запоріжцями, створюють засади для масових заворушень, які шкодять на всіх рівнях», — зазначила Регіна Харченко.

Читайте також: Розбіжності з графіками та «елітні» будинки — у «Запоріжжяобленерго» відповіли на поширені питання щодо відключення світла

У міськраді зазначають: складна ситуація зі світлом — не тільки в Запоріжжі, а й в інших областях. Енергетики працюють над поліпшенням ситуації, тож містянам варто бути більш терплячими.

«Задача кожного та кожної — не піддатися цим деструктивним впливам і памʼятати, що винними у відключеннях є російські військові, які запускають ракети та дрони.

Пам’ятаємо, що наші воїни боронять державу в таку саму погоду, але в набагато гірших умовах», — написала Регіна Харченко.

Також ми писали, що у «Запоріжжяобленерго» пояснили, чи можливо не вимикати будинки з електроплитами.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top