Голова уряду оглянув фортифікаційні споруди в Запорізькій області, — ФОТО

Сьогодні, 18 липня, Запорізьку область з робочим візитом відвідав прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Під час візиту голова уряду знайомився з процесом будівництва фортифікаційних споруд в регіоні.

Про це повідомили на урядовому порталі.

За словами очільника уряду, на будівництво фортифікаційних споруд Запорізька ОВА отримала 1,4 млрд грн. Загалом цього року для будівництва оборонних рубежів у регіоні уряд виділив 2,4 млрд грн.

— Роботи йдуть за графіком і безупинно — все заради безпеки наших військових і людей, — запевнив Шмигаля голова ЗОВА Іван Федоров під час огляду фортифікацій.

Загалом в 2024 році Камбін спрямував Запорізькій області майже 3,1 млрд грн на різні потреби. З них понад 623 млн грн — це кошти на проекти відновлення.

На облаштування укриттів у школах та лікарнях, на закупівлю шкільних автобусів, на заклади профтехосвіти та інші важливі потреби регіон отримав більш ніж 706 млн грн. субвенції.

Окрім цього, уряд виділив додаткові 350 млн грн для Запоріжжя на ремонт доріг, якими рухається військова техніка,

Під час сьогоднішнього виїзного засідання уряд розподілив ще майже 206 млн грн субвенції на створення шкільних укриттів для шести областей. Зокрема, майже 78 млн грн для Запорізької області.

За підсумками засідання Міністерство фінансів, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури отримали доручення якнайшвидше підготувати рішення про виділення 74 млн грн на капітальний ремонт багатоповерхівки на проспекті Соборний.

Також Мінінфраструктури, МОЗ та Мінфін мають опрацювати питання фінансування реконструкції Міської лікарні екстреної та швидкої допомоги.

Крім того, дано доручення виділити 94 млн грн на реконструкцію будинку по вулиці Зестафонській в Запоріжжі.

Джерело: 061.ua

Share this post

нет
scroll to top