У Запоріжжі проведено засідання уряду: рішення стосуються прифронтової області

У Запоріжжі вперше було проведено засідання уряду. Всі ухвалені Кабміном рішення безпосередньо стосувалися прифронтової Запорізької області. Мова, зокрема, про будівництво фортифікацій та підземних шкіл.

Про підсумки робочої поїздки прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та рішення уряду розповів голова Запорізької ОДА Іван Федоров під час брифінгу.

Голова Кабміну Денис Шмигаль, перебуваючи в Запоріжжі, відвідав вже збудований оборонний рубіж. Обговорив з головою Запорізької ОДА Іваном Федоровим плани щодо посилення оборони області.

– Будемо нарощувати обсяги будівництва фортифікаційних споруд. Йдеться, по-перше, про оборону самого міста Запоріжжя. Підрядні організації, законтрактовані обласною військовою адміністрацією, вже розпочали роботи. Крім того, будуватимемо додаткові споруди, що підсилять наявний оборонний рубіж, – розповів Іван Федоров.

Прем’єр-міністр України побував на будівельному майданчику однієї з підземних шкіл Запоріжжя. На сьогодні там залито бетоном основну плиту. Темпи виконання робіт надихають.

– На засіданні Уряду ухвалили рішення про виділення додаткових коштів для будівництва ще однієї підземної школи в Запоріжжі. Це школа «Елінт». Загалом розмір фінансування становитиме 112 мільйонів гривень. З них 78 мільйонів надасть держава на умовах співфінансування з  місцевого бюджету. Тож наша мета – запустити цього року навчання у форматі офлайн і для учнів цієї школи, – повідомив голова Запорізької ОДА.

За словами Федорова, також очікується виділення коштів на будівництво підземної школи в одній із громад Запорізької області. На сьогодні зведення підземних шкіл триває на п’яти локаціях. Ще на двох – роботи розпочнуться найближчим часом.

.

Share this post

нет
scroll to top