У Запоріжжі мітингують проти відключень світла, рух транспорту заблоковано, — ФОТО

Сьогодні, 19 липня, зранку під стінами Запорізької ОДА на мітинг через «несправедливе відключення електроенергії» зібралося близько 400 людей. 

Повідомляє 061.

Більшість з мітингуючих — це жінки та люди похилого віку, хоча є і активні молодики, які підтримують конспірологічні теорії, розповідаючи, що Україна експортує всю електроенергію на захід і тому для населення самої країни світла немає.

Мітингувальники зазначають, що не мають ні організатора, ні резолюції, вимагаючи лише повернути до осель світло.

Частина людей пояснює, що їх будинки не мають газу і готувати їжу вони можуть лише за допомогою електроенергії, якої немає подекуди по 15-16 годин на добу. 

Ще одна частина мітингуючих більш радикальна — хтось просить відключити світло абсолютно всім будинкам, включаючи критичну інфраструктуру. При цьому, більшість людей взагалі не говорять про те, що проблеми з енергозабезпеченням виникли через те, що країна-агресора систематично атакує ракетами об’єкти енергетичної інфраструктури. 

Серед мітингуючих є і ті, хто говорить фразами з «методичок», які використовує Кремль.

Участники акції на площі вимагали аби до них вийшов голова ЗОВА Іван Федоров, незважаючи на те, що обласна адміністрація не має жодного впливу ні на графіки, ні на генерацію. Після цього вони скандували «ганьба», «світло народу» і пішли перекривати дорогу на центральному проспекті біля Головного поштаму. 

Комунальні автобуси, маршрутки та приватний транспорт зупинився. 

Раніше ми повідомляли про те, що міська та обласна влада закликали людей не підігрувати ворогу та не виходити на подібні мітинги. 

Джерело: 061.ua

Share this post

нет
scroll to top