Неймовірна спека — у Запоріжжі зафіксували нові температурні рекорди

Неймовірна спека - у Запоріжжі зафіксували нові температурні рекорди

Оновлені температурні рекорди для міста Запоріжжя

Про нові температурні рекорди, які зафіксували вчора у Запоріжжі, повідомили на сторінці Запорізького обласного центру з гідрометеорології у фейсбуці.

Читайте також: Спека продовжується — як вберегтись від теплового удару

18 липня максимальна температура повітря у Запоріжжі становила 38,5° тепла, що перевищило рекорд 2016 року на 0,3° саме у цей день.

Неймовірна спека - у Запоріжжі зафіксували нові температурні рекорди

Абсолютний рекорд максимальної температури повітря у липні за увесь період спостережень встановлений 20 липня 2007 року та складає 39,3° тепла.

18 липня середня добова температура повітря становила 32,1° тепла, що перевищило абсолютний максимум за увесь період спостережень, встановлений напередодні 17 липня на 0,3°.

Ми писали, що попередній температурний рекорд у Запоріжжі був встановлений 17 липня.

Нагадаємо, що зараз треба бути дуже обережними на природі, щоб не спровокувати пожежу в екосистемах. Будь ласка, не паліть суху траву і сміття, не кидайте недопалки.Навіть невелике загоряння може стати причиною масштабної пожежі.

Читайте також: Спека «вбиває» — як висока температура влітку впливає на самопочуття та що робити, аби полегшити свій стан

За прогнозами Запорізького обласного центру з гідрометеорології з 20 по 22 липня на території Запорізького району пануватиме надзвичайна пожежна небезпека (5 клас). Вдень атмосфера буде розігріватися до 32-37 градусів.

Ми також писали, як зберегти продукти в холодильнику під час тривалих відключень світла – лайфхаки.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top