Відсьогодні в Запорізькій області не відключатимуть чотири черги одночасно — подробиці

Відсьогодні в Запорізькій області не відключатимуть чотири черги одночасно - подробиці

У «Запоріжжяобленерго» заявили, що ситуація в енергосистемі регіону поступово покращується

Відсьогодні в Запорізькій області вже не діють чотири черги відключень електрики одночасно – виключно дві або три. Це речниця ПАТ «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко наголосила під час брифінгу в Медіацентрі ЗОВА.  Про це повідомили у телеграм-каналі Запорізької ОДА.

Читайте також: Триватиме роками — скільки часу піде на відновлення Дніпрогесу

Останні дні майже всю добу у Запоріжжі відключали чотири черги, впродовж доби декілька разів змінювали графік.

Так, вчора ми писали, що у Запоріжжі чотири рази за добу змінювали графіки відключень світла — коментар обленерго.

«Цей тиждень видався важким – була низка пошкоджень на енергооб’єктах інших компаній. Через це в Запорізькій області фактично в цілодобовому режимі вводилися вимкнення чотирьох черг енергопостачання одночасно», – розказала Зореслава Цупренко.

За словами Зореслави Цупренко НЕК «Укренерго» систематично моніторить ситуацію в об’єднаній енергосистемі. Далі – доводить до обленерго, наскільки знизити рівень енергоспоживання.

Зореслава Цупренко запевнила, що ситуація в енергосистемі області поступово покращується.

«Збої в роботі обладнання були усунені. Спека поступово йде на спад. Вже сьогодні в графіках взагалі немає чотирьох черг одночасно. Сподіваємося, що надалі буде легше», – підсумувала Зореслава Цупренко.

Ми писали, що вчора міська влада закликала не розповсюджувати інформацію про мітинги (вона ширилась у соцмережах) стосовно відключень електроенергії та не брати в них участь. Що країна-терорист росія прагне не тільки створити тотальний блекаут постійними атаками, а й розгортає довкола відключень масштабні інформаційні кампанії.

Читайте також: Розбіжності з графіками та «елітні» будинки — у «Запоріжжяобленерго» відповіли на поширені питання щодо відключення світла

Як повідомляють місцеві пабліки, мітинг проти жорстких тривалих відключень світла сьогодні вранці у центрі Запоріжжя відбувся. Як повідомляє «Суспільне. Запоріжжя», люди перекрили проїжджу частину біля облдержадміністрації та вимагали, аби до них вийшов керівник ОДА Іван Федоров.

«Ми не проти відключень, ми розуміємо. Але зробіть нормальні графіки!», — пояснювали учасники мітингу «Суспільному».

Раніше ми писали, що у «Запоріжжяобленерго» пояснили, чи можливо не вимикати будинки з електроплитами.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top