Відомій гімнастці заборонили брати участь в Олімпіаді через її звичку: про що йдеться

Японська гімнастка Шоко Міята була відправлена ​​додому і не братиме участі в Олімпійських іграх через порушення заборони на куріння.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на видання BBC.

19-річна атлетка Шоко Міята покинула тренувальний табір збірної Японії, котрий знаходиться в Монако в четвер, 18 липня, оскільки офіційні особи завершили розслідування інциденту з її участю.

Фото: Шоко Міята (instagram.com/ Shoko Miyata)
Дівчина є капітаном жіночої збірної своєї країни зі спортивної гімнастики. Вона повертається до Японії після того, як розслідування дійшло висновку, що вона порушила правила Японської асоціації гімнастики, а саме палила.
Варто зазначити, що куріння є порушенням кодексу поведінки асоціації.
«З її підтвердженням і після обговорень з усіх сторін було вирішено, що вона відмовиться від Олімпійських ігор», — сказав журналістам у Токіо генеральний секретар Японської асоціації гімнастики Кендзі Нісімура.
Також він додав, що спортсменка «виглядала виснаженою» у таборі в Монако.
Муцумі Харада, особистий тренер Міяти, сказав, що гімнастка бореться з «тиском» від змагань на Іграх.
«Вона проводила свої дні, дійсно обтяжені таким сильним тиском. Я б просив людей це зрозуміти», — сказав тренер.
Варто зазначити, що Міята виграла бронзову медаль на Чемпіонаті світу 2022 року в Ліверпулі, і вона мала очолити команду олімпійців у Парижі.
Ціль Японії на цих Іграх — командна медаль у спортивній гімнастиці, втрата такого цінного спортсмена відіб’ється на результатах збірної.
Що відомо про Олімпійські ігри-2024
У головних спортивних змаганнях загалом візьмуть участь понад 10 тисяч спортсменів. Вони змагатимуться за медалі у 48-ми дисциплінах. Збірна України обрала гаслом фразу «Воля до перемоги».

До слова, Україна вже відправила першу групу спортсменів на Олімпійські ігри-2024, які будуть проходити в столиці Франції місті Париж.
Раніше ми писали про те, що МОК затвердив остаточний список російських атлетів на Олімпіаді-2024.

Share this post

нет
scroll to top