Зеленський розповів про свою розмову із Трампом

Український президент Володимир Зеленський в ході розмови із Дональдом Трампом обговорив, зокрема, підтримку Києва з боку Вашингтона. Також сторони домовилися про особисту зустріч.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter (X) Зеленського.

Президент зазначив, що їхня розмова відбулася «щоб привітати його з висуненням від Республіканської партії та засудити шокуючу спробу вбивства в Пенсільванії».
«Я побажав йому сил і абсолютної безпеки в майбутньому», — написав Зеленський.
Також він відзначив «життєво важливу двопартійну та двопалатну підтримку США у захисті свободи та незалежності нашої нації».
«Україна завжди буде вдячна Сполученим Штатам за допомогу у зміцненні нашої спроможності протистояти російському терору. Щодня тривають російські напади на наші міста та села», — йдеться в публікації Зеленського.
Крім того, президент України поінформував про домовленість «із президентом Трампом обговорити під час особистої зустрічі, які саме кроки можуть зробити мир чесним і справді тривалим.
Що передувало
Нагадаємо, перед тим американське видання CNN писало, що 19 липня у екс-президента США Дональда Трампа та президента України Володимира Зеленського була запланована телефонна розмова.
Пізніше цієї ночі джерела РБК-Україна в Офісі президента повідомили, що Зеленський розмовляв із Дональдом Трампом. При цьому деталі розмови тоді не розкривалися.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top