Прихильники Гарріс готуються до висунення її кандидатури на виборах у США, — Politico

Союзники віце-президента Камали Гарріс почали залучати донорів-демократів для надання їй фінансової підтримки на випадок вибуття президента Джо Байдена з перегонів у 2024 році.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Politico.

За словами джерел видання, одна з донорських радників Демократичної партії почала збір пожертв від жінок-донорів на підтримку Гарріс. А одна з жіночих політичних організацій почала спілкуватися зі своєю донорською базою, щоб забезпечити початкову хвилю внесків на потенційну кампанію кандидата.
«Важливо те, що зараз спостерігається масова демонстрація її підтримки, що є сигналом того, що ми всі за неї», — сказала на умовах анонімності лідер однієї з жіночих політичних організацій.
За її словами, організація почала готувати електронні листи та повідомлення. Ті, хто зосереджується на підтримці жінок-кандидаток, вже почали планувати, як допомогти Гарріс швидкою демонстрацією сили, підготувавши списки донорів. Деякі донори вже активно заявили про бажання дати кошти.
Крім того, лідер організації зазначила, що донори «вишикуються в чергу, щоб підтримати» Гарріс, «як тільки вона стане потенційним кандидатом». «Ми точно знаємо, що чуємо від усіх наших донорів, що вони хочуть підтримати її», — зазначила вона.
Натомість радник з питань донорства повідомила, що п’ять донорів уже взяли на себе зобов’язання зробити потенційні шестизначні пожертви на виборчий список Демократичної партії на чолі з Гарріс. Однак ці зусилля лише зароджуються, і статус фінансування кампанії буде неясним, якщо в кінцевому підсумку в боротьбі за номінацію візьмуть участь кілька жінок.
Водночас, вважають у Politico, імпульс до зміцнення позицій Гарріс, який підтримують жінки-донори, також свідчить про те, що її позиція як кандидата в якості заміни Байдену є нестабільною.
У разі проведення відкритого з’їзду, претендентами на цю посаду можуть стати губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом або губернатор Іллінойсу Джей Бі Прітцкер. Ньюсом, маючи значні ресурси в Каліфорнії, є потужним фандрейзером та емісаром партії, а Пріцкер — мультимільярдер, спадкоємець статків готелю Hyatt.

Ризик зняття Байдена з виборів
Наприкінці червня відбувся перший тур теледебатів між головними кандидатами в президенти США на виборах 5 листопада цього року — чинним президентом, демократом Джо Байденом і лідером республіканців Дональдом Трампом.
Під час дискусії Байден був дуже втомленим і непереконливим та програв дискусію своєму опоненту. Опісля в Демократичній партії всерйоз заговорили про необхідність змінити кандидата на виборах через невпевненість у перемозі Байдена.
Знятися чинного президента з перегонів уже закликали майже 20 демократів з Палати представників Конгресу США.
Водночас чинний глава Білого дому не планує знімати кандидатуру з виборів. Байден доручив організувати опитування, щоб вивчити шанси Камали Гарріс на перемогу в передвиборчих перегонах.
Що відомо про Гарріс, яка може вступити у перегони від демократів, — у матеріалі РБК-Україна.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top