Чи є у запоріжців ризик заразитися холерою?

Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ продовжує посилений епідемічний нагляд за холерою у нашому регіоні, який розпочався 1 червня поточного року.

Всього за період з 15.07.2024 по 19.07.2024 на холеру обстежено 97 осіб з дисфункцією кишкового тракту, позитивних результатів на холеру не виявлено.

Досліджено 14 проб води з навколишнього середовища (річкової та стічної). В 4 досліджених пробах води річки Дніпро, що становить 28,6 % від загальної кількості проб виділені непатогенні холероподібні вібріони не О1 групи (холероподібні та авірулентні холерні вібріони не можуть викликати захворювання на холеру, їм притаманна властивість спричиняти поодинокі захворювання на гострі кишкові інфекції, без ускладнень та які не схильні до широкого розповсюдження. Зараження відбувається при заковтуванні забрудненої вібріонами води поверхневих водоймищ під час купання або використанні такої води для миття посуду, овочів, фруктів)

Нагадуємо, що купання в річці Дніпро та інших водоймах наразі заборонено.

В умовах воєнного часу важливо пам’ятати, що погіршуються санітарно-побутові умови, доступ до чистої питної води, до якісних продуктів харчування.

Внаслідок цього різко збільшується вірогідність виникнення інфекційних хвороб.

Фахівці також рекомендують:

* не купувати харчові продукти на стихійних ринках

* дотримуватись правил особистої гігієни.

* для пиття та миття овочів, фруктів використовувати тільки доброякісну воду.

Епідемічна ситуація з холери знаходиться під постійним контролем ДУ «Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

Сообщение Чи є у запоріжців ризик заразитися холерою? появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top