Чи може бути якісним простий шампунь з супермаркету. Перукар розставила крапки над «і»

Шампунь — це косметичний засіб, призначений для очищення волосся і шкіри голови. Він містить спеціальні мийні речовини (сурфактанти), які ефективно видаляють забруднення, надлишки себуму (жирної речовини, яка виділяється шкірою) та інші накопичення з волосся. Основні функції шампуню — очищення, зміцнення волосся, зволоження шкіри голови і підготовка до подальших процедур догляду за волоссям. Але чи може бути гарним простий шампунь з супермаркету?
На це питання в ексклюзивному коментарі РБК-Україна перукар з 20-річним досвідом та стиліст по волоссю Руслана Бєла.

Чи може дешевий шампунь бути дієвим?
За словами Руслани, ціна не означатиме, що шампунь хороший чи поганий.
«Зараз питання в тому, що знайти хороші працюючі засоби не дуже просто, попри перенасиченість ринку. Гляньте лише на назви та рекомендації на баночках — «з аргініном», «з кератином» (добре що не зі сльозами єдинорога), «для росту волосся», «для блиску і шовковистості»… Усе це можна назвати одним: реклама — рушій ринку», — розказала експертка.
«А з погляду біології та хімії — це нісенітниця. Бо шампунь — це засіб, ціль якого гарно вимивати шкіру голови від накопиченого шкірного сала і бруду. Все!» — додала перукар.
Як підбирається шампунь
Руслана розказала, що він підбирається по типу шкіри голови, так само як засоби для очищення обличчя — по типу шкіри обличчя і її стану.
Шампунь — це продукт хімічної промисловості. В ньому повинні бути відповідні ПАВи і ще важливий рівень кислотності, який, до речі, практично ніхто з виробників не вказує. Базово — це все, що потрібно, наголосила експерт.
«Висока ціна шампуню не завжди означає, що підібрані якісні складники і тим більше не означає потрібний конкретній людині рівень кислотності. У мене є клієнтки з різним бюджетом на догляд і я успішно підбираю їм засоби як з професійних лінійок, так і з масмаркету», — резюмувала Бєла.

Нагадаємо, що раніше перукар розповіла, що треба робити при випадінні волосся.
Читайте також, 5 причин, чому під час миття голови сильно випадає волосся.

Share this post

нет
scroll to top