Ніякої стрижки — як допомогти коту пережити спеку

Ніякої стрижки - як допомогти коту пережити спеку

Як допомогти коту у спеку, і чого категорично не можна робити

Літня спека впливає не лише на людей, а й на тварин. Особливо це стосується домашніх улюбленців, які проживають у приміщенні.   

Сьогодні розповідаємо, як допомогти коту пережити спеку, і чого категорично робити не можна.

Читайте також: Як і чим варто харчуватися під час спеки – поради лікарів

1. Не зачиняйте двері ванної кімнати. Зазвичай там найнижча температура, і кіт може захотіти відпочити після гарячого дня саме там. Проте варто переконатися, що він не контактує з побутовою хімією та косметикою.

2. Не забувайте про воду. Навіть якщо коти не пітніють, вони все одно потребують багато свіжої води у спеку, так само як і ми. Підтримуйте поїлку улюбленця завжди повною та мийте її частіше, ніж зазвичай. У теплих умовах у стоячій воді швидко розмножуються бактерії. Якщо ви стурбовані за свого кота, можна покласти пару кубиків льоду в його поїлку.

3. Пропонуйте тварині частіше вологий корм замість сухого — він дозволить вашому улюбленцю отримати більше рідини. Однак слід відстежувати, щоб вологий корм не залишався у мисці, оскільки він швидко псується у спеку.

4. Не забувайте про комфорт вашої тварини, коли ви виходите з дому. Крім води, хороша вентиляція у приміщенні важлива для комфортного існування кота в спеку. Також краще зачиняти вікна і навіть зашторювати їх, щоб температура в оселі не підвищувалась. Ніколи не залишайте свого улюбленця на вулиці у вольєрі або на балконі в спекотні дні.

5. Можна встановити спеціальні охолоджувальні килимки або просто постелити на підлогу вологий рушник для того, щоб тварині було зручно освіжитися.

Читайте також: Як зберегти продукти в холодильнику під час тривалих відключень світла – лайфхаки

6. Якщо ви плануєте поїздку з котом влітку, пам’ятайте, що в жодному разі не залишайте тварину саму у зачиненому автомобілі. У спеку салон авто вже через кілька хвилин може перетворитися на пастку для тварини. Замість цього бажано брати з собою охолоджені ковдри або рушники з холодильника, які можна використати в салоні або переносці. Для тривалої поїздки ковдру можна обгорнути охолоджувальними вставками з сумок-холодильників або пляшками з замороженою водою.

7. Одним з основних питань є чи потрібно стригти кота на літо. Господарі часом сприймають пухнастого улюбленця через призму свого досвіду, який каже, що забагато шерсті викликає перегрів. Тому деякі вирішують стригти котів влітку. Однак це велика помилка.

Шерсть тварини, серед іншого, виконує терморегуляторну функцію, тому, якщо немає об’єктивних медичних показань, варто утримуватися від позбавлення кота цього захисту, щоб уникнути ризику сонячного удару.

Також ми писали, як охолодити будинок без кондиціонера та в умовах відключень електроенергії.

Джерело

Share this post

нет
scroll to top