Влада Франції заборонила деяким журналістам з росії висвітлювати Олімпіаду через можливий шпигунство

Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен заявив, що на Олімпіаду-2024 до Парижа не допустили деяких іноземних журналістів, фізіотерапевтів і технічний персонал, серед яких є представники росії.

https://www.lejdd.fr/lmnr/f/webp/rcrop/1440,960,FFFFFF,forcey,center-middle/img/var/jdd/public/styles/paysage/public/media/image/2024/07/20/19/darmanin-2-c-anthony-quittot_jdd.jpg?VersionId=90MlW.kb9wpLBhpMZnEMkuZqh5.HlMl3

Gérald Darmanin à Beauvau ce vendredi 19 juillet. JDD / © Anthony Quittot

“Ймовірно, вони приїхали не для того, щоб здійснювати теракти. Але, крім розвідки та традиційного шпигунства, існує можливість отримати доступ до комп’ютерних мереж, щоб здійснити кібератаку.

Ми відмовили великій кількості журналістів із росії, які стверджували, що хочуть висвітлювати Ігри. З іншого боку ми допустили присутність росіян, які працюють у Міжнародному олімпійському комітеті. Ми виходимо із принципу обережності”, – повідомив Дарманен.

МОК допустив представників росії та білорусі до відбору на Ігри-2024 лише в індивідуальних видах спорту під нейтральним прапором.

Повідомлялося, що атлети, які публічно підтримали війну в Україні або пов’язані з силовими структурами, не зможуть набути нейтрального статусу.

Літня Олімпіада-2024 пройде з 26 липня по 11 серпня у Парижі та інших містах Франції.

https://zn.ua/ukr/SPORT/vlada-frantsiji-zaboronila-dejakim-zhurnalistam-z-rosiji-visvitljuvati-olimpiadu-cherez-mozhlivij-shpihunstvo.html

Сообщение Влада Франції заборонила деяким журналістам з росії висвітлювати Олімпіаду через можливий шпигунство появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top