Консультативна місія ЄС в Україні допоможе у стабілізації звільнених територій

Консультативна місія ЄС (КМЄС) в Україні оголосила про офіційний початок проєкту «Підтримка органів сектору цивільної безпеки для стабілізації та відновлення державної безпеки, громадського правопорядку та соціальної згуртованості на деокупованих і прилеглих територіях України».

Цей проєкт із внеском Нідерландів у розмірі 8 мільйонів євро є найбільшою ініціативою КМЄС із зовнішньої фінансової підтримки станом на сьогодні.

«Він покликаний допомогти правоохоронним органам у вирішенні широкого спектру проблем на деокупованих територіях, – сказав голова КМЄС Рольф ХольмбоСеред них – безпека цивільного населення від мін та вибухонебезпечних предметів, вирішення соціальних проблем та конфліктів, і все це в умовах, коли інфраструктура та обладнання зруйновані або розграбовані росіянами».

У межах проєкту буде надано необхідне обладнання, зокрема:

  • 185 неброньованих автомобілів,
  • засоби зв’язку,
  • ІТ-обладнання та програмне забезпечення,
  • мобільні поліцейські станції,
  • а також спеціалізовані інструменти для роботи в ризикованих умовах.

Це оснащення значно підвищить спроможність правоохоронних органів виконувати свої обов’язки за складних обставин, таких як евакуація цивільного населення з прифронтової зони та охорона об’єктів критичної інфраструктури.

Джерело: портал Східного партнерства

Сообщение Консультативна місія ЄС в Україні допоможе у стабілізації звільнених територій появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top