МЗС Німеччини створило групу для підготовки до можливого повернення Трампа до Білого дому, — FT

У Міністерстві закордонних справ Німеччини дипломати спішно готуються до можливого повернення Дональда Трампа до Білого дому, що може сильно вплинути на Німеччину та її позицію у світі.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Financial Times.

Співробітники різних відділів, включно щодо Північної Америки, планування політики та посольством у Вашингтоні, створили неофіційну кризову групу для обговорення наслідків перемоги Трампа на виборах у США та можливих реакцій Берліна.
Остання подія на порядку денному групи — рішення президента США Джо Байдена відмовитися від переобрання після кількох тижнів тиску з боку старших демократів і підтримати віцепрезидента Камалу Гарріс як свого наступника.
Багато хто в Німеччині стурбований можливим впливом виходу Байдена з перегонів на вибори, особливо з огляду на останні опитування. Вони готуються до ймовірної перемоги Трампа, що викликає занепокоєння в Берліні.
Німеччина побоюється, що Трамп може повернутися зі ще більш протекціоністською економічною політикою, включно з можливим запровадженням 10-відсоткових тарифів на імпорт, що серйозно зашкодить експортно-орієнтованій німецькій економіці.
Занепокоєння зросло після того, як Трамп вибрав Джей Ді Венса як кандидата у віцепрезиденти, який скептично ставиться до глобалізації, НАТО і підтримки України.

Байден вийшов із президентських перегонів
21 липня президент США Джо Байден заявив, що не балотуватиметься на другий термін. У своєму повідомленні в Twitter він запропонував як кандидат на пост президента віце-президента Камалу Харріс.
Попри заклики деяких республіканців до відставки Байдена, представник адміністрації США Ендрю Бейтс підтвердив, що Байден залишиться на посаді до завершення терміну.
Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top