У Запоріжжі судитимуть зрадника, який налагоджував «паспортизацію» в захопленому Бердянську

Співробітники Державного бюро розслідувань (ДБР) направили до суду обвинувальний акт щодо колишнього начальника Селидівського міського відділу Державної міграційної служби Донецької області, який, за даними слідства, допомагав окупантам видавати російські паспорти в Бердянському районі Запорізької області.

Як повідомили у Теруправлінні ДБР у Мелітополі, у тимчасово окупований Бердянськ посіпака переїхав з підконтрольної Україні території Донеччини. Чоловік співпрацював з окупаційною владою та сприяв незаконному становленню міграційної служби РФ в місті. Зокрема, організовував роботу пункту приймання документів на отримання російського громадянства.

Налагоджував "паспортизацію" в Бердянську: на Запоріжжі судитимуть колишнього посадовця

«Згодом отримав посаду начальника окупаційної структури, де й керує процесом роздачі паспортів. Фігурант став обличчям паспортизації РФ на захоплених територіях України. Він активно схиляє до отримання документів РФ місцеве населення, надає коментарі пропагандистським ЗМІ, особисто вручає паспорти».

Налагоджував "паспортизацію" в Бердянську: на Запоріжжі судитимуть колишнього посадовця
Колишній держслужбовець обвинувачується у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді 15 років тюрьми або довічного ув’язнення

Share this post

нет
scroll to top