Уніфікація тарифу на розподіл електроенергії зупинить програму «Зроблено в Україні», — «Укрцемент»

Уніфікація тарифу на розподіл, яку ініціюють у Міністерстві енергетики, призведе до погіршення економічного стану цементних підприємств та їх закриття. Це, у свою чергу, зупинить реалізацію програми «Зроблено в Україні», яку ініціював президент Володимир Зеленський.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву директора асоціації «Укрцемент» Людмили Кріпки.

«Вирішувати проблеми однієї енергетичної компанії за рахунок всіх бізнесів – це антидержавне рішення. Цементна галузь скоротила своє виробництво та потужності вже на 60%. Далі у нас проблеми з відключеннями світла та дефіцитом кадрів. Але уніфікація тарифу на розподіл взагалі зупинить наше виробництво», — попередила Кріпка.
Вона нагадала, що цемент – це продукція, яка необхідна для відновлення інфраструктури, і енергетичної в тому числі, а також на будівництво захисних споруд для наших військових.
«Тому ми виступаємо проти рішення щодо уніфікації. Тому що зупиниться та сама програма президента «Зроблено в Україні». Не будуть працювати підприємства, не буде української продукції. Крім того, українські підприємства сплачують податки, а ми всі добре знаємо, що податки сплачуються прозоро, і за рахунок податків нараховується зарплата нашим військовим. Тобто, це рішення – антиукраїнське», — резюмувала Кріпка.
Нагадаємо, НКРЕКП 17 липня планувала розглянути проєкт постанови «Про затвердження змін до Порядку встановлення (формування) тарифів на послуги з розподілу електричної енергії» (зміни до постанови НКРЕКП від 05.10.2018 №1175)». Але через критику бізнесу та відсутність економічного обгрунтування, розгляд цього рішення перенесли.
В свою чергу експерт з програми «Енергетика» аналітичного центру Український інститут майбутнього Андріан Прокіп заявив, що уніфікація тарифу суперечить принципам європейської політики та регулювання, які Україна зобов’язана імплементувати, та здоровій логіці економічно обґрунтованого тарифоутворення.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Share this post

нет
scroll to top