Запорізька молодь планує відновлення вже зараз

У вихідні в Незламному Хабі Запоріжжя відбулися два заходи про міське середовище в межах проєкту «Простори змін», що реалізується ГО Молодь Online. Бо планувати відновлення потрібно вже зараз, а головне питання: «Як зробити краще, ніж було?»

Під час панельної дискусії фахівці та представники міської влади обговорили те, які втрати має Запоріжжя в результаті російської агресії, як просувається відбудова міста, яким є досвід інших країн у післявоєнному відновленні.

Стратегії та виклики відновлення Запоріжжя мають висвітлюватися в громадських обговореннях уже сьогодні.

Секретар Запорізької міської ради Регіна Харченко зазначила, що такі осередки як «Незламний хаб», де створені безпечні умови навіть під час повітряних тривог, сьогодні необхідні кожному району міста. Вони мають бути у безпосередній доступності для містян. Подібний хаб вирішено збудувати у Хортицькому районі на базі будинку культури.

Також відбувся хакатон «Деконструкція» — це захід, на якому учасники розробили декілька пропозицій рішень для вуличного облаштування майбутнього міського молодіжного центру. Його планують збудувати разом з Дитячим фондом ООН (UNICEF) .

Сообщение Запорізька молодь планує відновлення вже зараз появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top