Налагоджував «паспортизацію» в окупованому Бердянську: на Запоріжжі судитимуть зрадника

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо колишнього начальника Селидівського міського відділу Державної міграційної служби, який допомагає окупантам видавати російські паспорти в Бердянському районі Запорізької області.

Про це повідомили у Теруправлінні ДБР у Мелітополі.

Як зазначено, у тимчасово окупований Бердянськ чоловік переїхав з підконтрольної Україні території Донеччини. Він співпрацював з окупаційною владою та сприяв незаконному становленню міграційної служби рфв місті. Зокрема, організовував роботу пункту приймання документів на отримання російського громадянства.

Згодом за свою зраду він отримав посаду начальника окупаційної структури, де й керує процесом роздачі паспортів. Також фігурант став обличчям паспортизації рф на захоплених територіях України: він активно схиляє до отримання документів рф місцеве населення, надає коментарі пропагандистським ЗМІ, особисто вручає паспорти.

Колишній держслужбовець обвинувачується у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі. Процесуальне керівництво здійснює Запорізька обласна прокуратура.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top