У Болгарії – знову невдала спроба сформувати уряд

Політична тупикова ситуація в Болгарії ще більше поглибилася сьогодні, наблизивши країну до сьомих загальних виборів менш ніж за чотири роки, оскільки спроба сформувати новий уряд вкотре не вдалася.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BNN Bloomberg.

«Політична тупикова ситуація у Болгарії ще більше поглибилася сьогодні, наблизивши країну до сьомих загальних виборів менш ніж за чотири роки, оскільки чергова (друга) спроба сформувати урядову коаліцію зазнала невдачі», – йдеться у повідомленні.

Альянс, очолюваний колишніми прем’єр-міністрами Кирилом Петковим та Ніколаєм Денковим, припинив свої спроби сформувати новий кабінет, заявивши, що їм не вистачає достатньої підтримки у парламенті для своєї антикорупційної програми.

Попередня спроба багаторічного прем’єр-міністра Бойка Борисова повернутися до влади після перемоги на червневих виборах також зазнала краху.

«На жаль, виявилося неможливим» провести антикорупційні реформи у цьому парламенті”, –  сказав Денков президенту Румену Радєву.

          Читайте також: Парламент Болгарії не зміг сформувати уряд меншості

Болгарія стикається з перспективою проведення чергових позачергових виборів вже у жовтні, якщо третя та остання спроба призначити уряд провалиться, що виглядає дедалі ймовірнішим.

Навряд чи нові вибори змінять ситуацію з й без того рекордно низькою явкою виборців. Тим часом політичний безлад підвищує підтримку популістських та проросійських партій в країні.

Як повідомлялося, у Болгарії в червні відбулися шості за три роки парламентські вибори, а також вибори до Європейського парламенту.

https://www.ukrinform.ua/rubric-world/3887816-u-bolgarii-zaznala-fiasko-cergova-sproba-sformuvati-urad.html

Сообщение У Болгарії – знову невдала спроба сформувати уряд появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top