У Запоріжжі викрили злочинців, які розкрадали бюджетні кошти для війська

Правоохоронці повідомили про підозру групі осіб – двом фізичним особам підприємцям та посадовцю КЕВ м. Запоріжжя.

Про це повідомляє Акцент з посиланням на Спеціалізовану прокуратуру у сфері оборони Східного регіону.

Їм інкримінують Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем діючи у складі організованої групи( ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191 КК України).

Слідством встановлено, що в 2023 році 61 річний підприємець довідавшись про наявну необхідність у закупівлі КЕВ м. Запоріжжя паливної деревини у великих кількостях, утворив організовану злочинну групу з метою розтрати шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем бюджетних коштів та подальшого їх привласнення, до складу якої залучив посадовця КЕВ м. Запоріжжя та свою дружину, яка зареєстрована як фізична особа підприємець.

Подружжя діючи спільно, подали до КЕВ м. Запоріжжя цінові пропозиції про можливість поставки деревини твердих порід 1-ї групи для опалення, а посадовець КЕВ повинна була визначити переможцем останніх, забезпечити укладення із ними відповідних договорів та перерахування коштів на їх розрахункові рахунки.

Таким чином державі спричинено шкоду майже на 4 700 000 грн. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування здійснюють слідчі БЕБ України, за оперативним супроводом УСР в Запорізькі області.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top