Міністерство освіти та науки презентувало оновлену програму шкільного курсу «Захист України»

Відтепер школярі 10-11 класів вивчатимуть озброєння, стрілецьку підготовку, основи фортифікацій та домедичну допомогу. А також вчитимуться орієнтуватися на місцевості, керувати дронами та проводити розвідку на основі відкритих джерел.

Про це повідомила пресслужба МОН.

Так, у 10-му класі школярі вивчатимуть основи національної безпеки та оборони України, озброєння та військову техніку, а також вчитимуться орієнтування на місцевості, основ інженерної фортифікації та стрілецької підготовки.

В 11-му класі дітям розповідатимуть про особливості інформаційної безпеки та поглиблюватимуть їхні знання з домедичної допомоги. Також у цей час діти вивчатимуть методи захисту цивільного населення в кризових умовах, можливості й способи оборони України.

Крім того, під час навчання на курсі «Захист України» діти засвоюватимуть навички з керування дронами, інформаційної безпеки, навігації, розвідки на основі відкритих джерел (OSINT), стресо- та психологічної стійкості. Для відпрацювання практичних навичок навчальні заклади обов’язково проводитимуть навчально-польові збори або тренінгові заняття.

До реформи курсу «Захист України» долучилася 12 бригада Національної гвардії України «Азов». Військові підготують майбутніх тренерів у сфері теорії воєнного управління за стандартами НАТО.

Сообщение Міністерство освіти та науки презентувало оновлену програму шкільного курсу «Захист України» появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top