Як Запоріжжя готується до нового опалювального сезону

За повідомленням Запорізької міськради, під час пресконференції генеральний директор концерну «МТМ» Сергій Астапенков повідомив, що на сьогодні рівень підготовки концерну до нового опалювального сезону складає 52,3%.

Це середній показник підготовки по країні, який відповідає вимогам профільного міністерства. Підготовка продовжується згідно з планом.

Станом на 22 липня повністю підготовлені 18 котелень з 57, на інших тривають підготовчі роботи. Вже підготовлено шість центральних теплових пунктів. Замінено майже вісім кілометрів теплових мереж. До 1 вересня тепловики планують завершити заплановані підготовчі роботи. До 15 вересня – підписати акти готовності теплового господарства до опалювального сезону.

За словами Сергія Астапенкова, вже втретє концерн «МТМ» готується до опалювального сезону в надскладних умовах війни. Серед проблем підприємства – неповна оплата споживачами отриманих послуг. Зокрема рівень оплати населення складає 83%. Тепловики закликають запоріжців оплатити борги за минулий опалювальний сезон. Це полегшить підготовку до нового опалювального сезону.

65% отриманих від споживачів коштів одразу спрямовуються на оплату газу. У результаті у підприємства залишається недостатньо власних ресурсів для підготовки до опалювального сезону. Добре, що на допомогу приходять місто та міжнародні партнери. Зокрема цього року концерн отримав з міського бюджету 130 мільйонів гривень, які спрямовані на закупівлю матеріалів для підготовки до опалювального сезону, – наголосив Сергій Астапенков.

Сообщение Як Запоріжжя готується до нового опалювального сезону появились сначала на Газета МИГ.

Share this post

нет
scroll to top