Скільки електроенергії економить Запоріжжя на відключенні вуличного освітлення

У Запоріжжяобленерго розповіли, скільки вдалося зекономити електроенергії завдяки вимкненню вуличного освітлення й оновленню черг в Запоріжжі.

Про це повідомила під час брифінгу речниця ПАТ «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко, передає Акцент.

Нагадаємо, що рішення про відключення вуличного освітлення в Запоріжжі ухвалила міська рада минулого тижня, через скарги жителів на жорсткі графіки погодинних відключень.

За умови наявного світлого дня навантаження на споживачів зменшиться на 229 МВт. Для розуміння, приблизно стільки споживає 1500 середніх домогосподарств, — розповіла Цупренко.

Окрім того, у Запоріжжяобленерго минулого тижня отримали від Запорізької ОВА оновлений і суттєво скорочений перелік об’єктів критичної інфраструктури. На його підставі було оновлено переліки адрес у кожній з шести черг.

Завдяки цьому на 10% вдалося зменшити навантаження від застосування графіків для решти споживачів. Від сьогодні ще низка нових адрес увійшли до черг відключень, — пояснила речниця.

Також продовжується перепідключення будинків, які заживлені від критичної інфраструктури. В суботу до переліку адрес було додано перелік будинків у Олександрівському районі. «Ми постійно аналізуємо ці лінії, і намагаємося перепідключити ті об’єкти, де це не потребує додаткових витрат», — пояснює Цупренко.

Загалом, спостерігається послаблення графіків у Запоріжжі.

Ситуація в енергосистемі Запорізької області, як і прогнозувалося, поступово покращилася на тлі зменшення температури повітря та виведення в роботу частини енергоблоків атомних станцій. Від п’ятниці графіки були суттюво пом’якшені. Середня тривалість відключень для кожної з черг на добу становить близько 7-ми годин, — додала речниця.

Нагадаємо, сьогодні у Запоріжжі продовжують діяти ГПВ.

Підписуйтесь на Акцент в

Share this post

нет
scroll to top