В окупованому Бердянську росіяни затримали жителя Мелітополя за «приниження громадян РФ» в соцмережах — Галіціна

За інформацією: Суспільне Запоріжжя.

В окупованому Бердянську росіяни затримали жителя Мелітополя за "приниження громадян РФ" в соцмережах — Галіціна

Відео допиту уродженця Мелітополя, якого росіяни затримали в тимчасово окупованому Бердянську за «приниження громадян РФ» у соцмережах. Скриншот з відео очільниці Бердянської МВА Вікторії Галіціної

У тимчасово захопленому Бердянську Запорізької області російська окупаційна влада затримала 35-річного уродженця Мелітополя за проукраїнські коментарі в соціальних мережах. За версією силовиків РФ, своїми діями чоловік нібито «принизив гідність російських громадян».

Про це сьогодні, 23 липня, повідомила очільниця Бердянської міської військової адміністрації (МВА) Вікторія Галіціна.

«У Бердянську окупанти затримали ще одну людину за коментарі у соцмережах… З окупаційних джерел стало відомо про ще один випадок затримання», — йдеться у повідомленні.

Посадовиця зазначає, що окупаційна влада затримала 35-річного чоловіка з Мелітополя Запорізької області за так зване «приниження гідності російських громадян» в коментарях у соціальних мережах:

«Свою позицію стосовно окупантів та російської агресії проти України так званий обвинувачений висловлював «з жовтня 2022 року по квітень 2024», — додала очільниця МВА.

З її слів, росіяни змусили чоловіка записати «вибачення» на відеокамеру та «передали його справу до слідчого комітету РФ».

Окрім того, Галіціна повідомила, що минулого тижня за подібне так зване «порушення» окупаційна влада відкрила кримінальну справу на 25-річного жителя Бердянська за коментарі у соцмережах стосовно громадян РФ.

Раніше Суспільне повідомляло, що окупаційна влада планує провести так званий «Всеросійський освітній форум» для молоді у захопленому Бердянську Запорізької області. Участь у ньому, зокрема, візьмуть діти з тимчасово окупованих територій (ТОТ) України.

Читати ще

В окупованому Бердянську росіяни затримали жителя Мелітополя за "приниження громадян РФ" в соцмережах — Галіціна

Читати ще Примусовий вступ дітей до організацій: як на ТОТ Запорізької області створюють російську пропаганду для молоді

Share this post

нет
scroll to top